Първоначално публикувано от GurgaPiti4
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Алфа 147/156/ГТ, тема за общи приказки
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщениеИ хич не е евтин нов,преди година беше над 100 лв.,как ти звучи товаSubaru Legacy 3.0R
Ex: Alfa Romeo 156 Sportwagon 2.4 JTD 140+bhp
sigpic
Comment
-
кво ми каза пича където ми продаде колата:
-голямата ролка е практически вечна,смени малката и ремака,че ако смениш и голямата ако е китаец не е гаранция,че ще е по читава,водната помпа сигорно си е оригиналната и нея не я пипаи,че с тия ментаци по 120 кинта пак не се знае?
Дали има истина в тия думи?Не вярвам някои майстор да се навие да ми смени само 1 ролка и ремак,масло и филтър и да даде няква гаранция.Last edited by _br4vo_; d.m.y г., 21:27.
Comment
-
здр колеги извинявам се за въпроса предварително
Имали някой счупени халогени за АР 156 на който му са за изхвърляне и му не трябват да ми ги подари или на някаква символична цена че съм замислил едни работи но не си заслужава да развалям моите.
може и нищо да не става от тях.
мерси предварително1,8 16v TS 144кс,1998г
Comment
-
Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщениеИ хич не е евтин нов,преди година беше над 100 лв.,как ти звучи това.....датчика к-т с филтъра е има няма 40лв.....вчера си смебях маслото и филтрите
По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE
Comment
-
Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщениеМомчета, писна ми да сменям крушки!!!
Нормално ли е? -От началото на годината вече втори комплект на късите
Запалването с включени фарове да ги скапва чак толкова?По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
Comment
-
Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщениеМомчета, писна ми да сменям крушки!!!
Нормално ли е? -От началото на годината вече втори комплект на късите
Запалването с включени фарове да ги скапва чак толкова?
Зависи от крушките . Аз имам колата вече от почти 4 години , и карам само на фарове ( демек 4 години) дясната си я купих с колата не съм я сменял , не съм я пипал . Докато за левия фар си сменям на година и половина по една крушка и тва е .Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD CF3 115CV {06.01г.} Progression / Limited edition (I)My love
sigpic
Comment
-
Колеги нормално ли е колата да превърта гуми на 1-ва 2-ра след 2000 оборота с пълна газ,даже и на 3-та? Не ми се струва нормално на мен, не е чак толкова мощна. Гумите са чисто нови Vredstein SportPAC 5, и уж са хубави. Чудя се дали е в тях проблема?
Колата е 1,9 jtd 115 k.c, но е възможно да има чип.
Моля, някой с двигател като моя да сподели дали при него е така.156 SW sigpic 1,9 JTD
Comment
-
Колега, ако искаш мога да ти покажа как със същия двигател могат да се превъртат гумите дори и на 4-та. 115 коня неса толкова малко. Естествено с 200+ коня всеки може да се прави на голяма работа, но ако и свикнеш на колата и с по-малък двигател може да превърташ гумите. Гумите които споменаваш са хубави. Превъртането на гумите обаче е свързано и с други фактори като това колко са стари гумите, какъв е точно асфалта, колко е нагорещен и каква е температурата на гумите както и още цял куп неща. Ако въпроса ти е дали ти е ремапната колата или дали има чип мисля че има много колеги в форума които са много на ясно с нещата и могат да ти кажат дали имаш такива екстри.
Alfa 75 2.5 QV
Alfa 147 1.9JTD face
Comment
-
Първоначално публикувано от m__to Покажи съобщениеКолеги нормално ли е колата да превърта гуми на 1-ва 2-ра след 2000 оборота с пълна газ,даже и на 3-та? Не ми се струва нормално на мен, не е чак толкова мощна. Гумите са чисто нови Vredstein SportPAC 5, и уж са хубави. Чудя се дали е в тях проблема?
Колата е 1,9 jtd 115 k.c, но е възможно да има чип.
Моля, някой с двигател като моя да сподели дали при него е така.
Comment
-
-
Първоначално публикувано от m__to Покажи съобщениеКолеги нормално ли е колата да превърта гуми на 1-ва 2-ра след 2000 оборота с пълна газ,даже и на 3-та?
Колата е 1,9 jtd 115 k.c, но е възможно да има чип.Първоначално публикувано от ShoxXx Покажи съобщениеНе е нормално!
ПП. Но такива диагнози е трудно да се дават при положение, че не може да знаем понятието ти за "въртене на 3-та"---Alfa 147 1.9JTD ---Fiat Coupe 2.0 16V EX ---Alfa GT 1.9 JTDm EX---BMW E90
Comment
-
Първоначално публикувано от ShoxXx Покажи съобщениеНе е нормално!...Алфата не е за всеки, това е кола която с течение на годините трудно се удържа...
))
По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
Comment
-
Колеги,бих искал да помоля за компетентно(професионално) мнение относно Алфа 147,2.0бензин,селеспийд ,предстои ми закупуване на такъв автомобил.Най-вече ме интересуват слаби места-ходова част или електроника са по-слаби.Късата рейка проблемна ли? Също съм съгласен и на дизел,но повечето дизелови модели са с по-малко екстри.Като година съм се ориентирал от 2002г до 2004год,максимум до 3700лв.
Ако въпроса ми не е за тази тема,моля да бъде преместен ,където е нужно.
Comment
Comment